autor: zebro
Co do transferów, to na razie nie wygląda to źle. Osłabienia na ten moment mamy dwa, dosyć oczywiste przez większość sezonu - Galan i Antczak. Niepokoją mnie informacje o Czaplińskim, Continelli i Suli, bo każdy coś tam wniósł w minionym sezonie. Odra bez Czaplińskiego grała dużo gorzej, Continella nie dostał tak naprawdę szansy, a Sula jest jedynym napastnikiem "dziewiątką" w kadrze. Totalnie nie byłem przekonany do Sarmiento, ale pod koniec sezonu mnie kupił i fajnie by było gdyby został.
Jeżeli chodzi o transfery do Odry - do tej pory nie było żadnej bomby transferowej. I w zasadzie to jedyny zarzut na razie, bo zawodnicy, którzy przyszli, są (nie licząc dwójki Galan-Antczak) lepsi od tych, którzy odeszli. Jeżeli to faktycznie ma być budowa składu na atak na ekstraklasę, to już pole manewru trenera zostało dobrze poszerzone, a w sumie było to naszą główną bolączką w minionym sezonie. Jeszcze jakiś fajny młodzieżowiec, jakiś transfer "extra" mający robić różnicę i kadrę powinniśmy mieć taką na miejsca barażowe.
P.S. Co do Makuszewskiego - pełna zgoda. To mogło wyglądać dużo lepiej z nim (szczególnie w tych momentach, gdzie trzeba było dźwignąć presję), chociaż zbyt wąska kadra również dawała nam się we znaki w minionym sezonie.