wijamurzyn pisze: ↑poniedziałek, 12 lipca 2021, 10:17
mario11983 pisze: ↑poniedziałek, 12 lipca 2021, 10:13
cartman pisze: ↑poniedziałek, 12 lipca 2021, 10:03
Też mi sie najbardziej podobał ten z numerem 21. Grał cały czas do przodu. Raz oddał strzał z dużej odległości, co świadczy o tym, że się nie boi.
Natomiast w ogóle nie rozumiem gry Wróbla. Czy w zeszłym sezonie, czy w sobotnim sparingu, zawsze gra tak samo. Według mnie nie daje nic w obronie, nie ma przechwytów, nie wygrywa głowy. Jak ma piłkę przy nodze, to podanie zawsze do tyłu lub do boku - specjalnie zwracałem w sobotę na to uwagę. Nigdy do przodu. Gra na alibi, mega zachowawczo. Podsumowując: ani pożytku w defensywie, ani w ofensywie. Dostaje tyle szans bo pokazuje coś więcej na treningach ? "Promujemy" go bo jest nasz ?
Nie zapominajmy, że w podstawowym składzie musi być dwóch młodzieżowców. Jednym z nich pewnie będzie boczny obrońca Maćkowiak, drugim stoper Tkocz lub ewentualnie właśnie Wróbel.
Musi być dwóch? Dotychczas był tylko jeden.
Jednak masz rację, wystarczy jeden młodzieżowiec (zapewne będzie nim Maćkowiak).
Z przyzwyczajenia napisałem o dwóch młodzieżowcach, bo tylu przynajmniej u nas przeważnie grało w podstawie w zeszłym sezonie.