Tabiś zagrał 26 z 34 meczów także nie wiem jak ci wyszło dobre pół sezonu :)maverick pisze: ↑poniedziałek, 28 czerwca 2021, 14:32Masz racje sam Tabis tez przeciez pół sezonu dobre miał z głowy. Zobaczymy jak to się poukłada już dawno nie byłem tak ciekaw ludzi którzy do nas przyjdą.wijamurzyn pisze: ↑poniedziałek, 28 czerwca 2021, 14:20Ale też bez przesady, przecież poza Tabisiem odchodzą rezerwowi albo nawet trybunowi. Ja bym póki co nie panikował.
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2021/2022. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#152Też tak myślę, do tego Kostrzycki i pewnie jakiś młody/tani stoper.
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2021/2022. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#153Nie no, ktoś tam nowy raczej przyjdzie. Myślę, że skończy się mniej więcej podobnie liczbowo, chociaż jak już pisałem nie spodziewam się dużych nazwisk, ale też skłamałbym pisząc, że jakoś drążę temat ;)
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
#154Jeśli wy wpadacie w taką panikę jak odchodzi kilku zawodników (przypominam, że skład liczy ponad 20 zawodników, dodatkowo do początku sezonu został miesiąc), to nie chcę wiedzieć jak reagujecie w prawdziwie stresowych sytuacjach życiowych. :)
Spokojnie, nie rozwiązujemy klubu, nie będziemy też grać sezonu juniorami.
Spokojnie, nie rozwiązujemy klubu, nie będziemy też grać sezonu juniorami.
#155Pamiętam takie nasze czasy 3-ligowe, gdzie co sezon/rundę wymienialiśmy polowę składu. Potem przyszła stabilizacja i zamiast wymian, były kosmetyczne zmiany. Tym sposobem wielu zawodników grających w 3 lidze wprowadziło OKS do I ligi. Winarczyk był ostatnim z tych grajków, szacun dla niego i za bramkę z Polonią Warszawa z rzutu wolnego, piękny gol.
Szkoda, solidny, 30 lat więc jeszcze kilka lat gry przed nim.
Dawno u nas nie było tak dużych zmian.
Odeszło 7 zawodników i to pewnie nie koniec, ale wierzę że kadra na wiosnę będzie po prostu lepsza.
Szkoda, solidny, 30 lat więc jeszcze kilka lat gry przed nim.
Dawno u nas nie było tak dużych zmian.
Odeszło 7 zawodników i to pewnie nie koniec, ale wierzę że kadra na wiosnę będzie po prostu lepsza.
#156Myślę, że to już koniec odejść. Czyli napewno potrzebujemy dwóch lewych, prawego i środkowego obrońcy, skrzydłowego.
#157Jeszcze Rosa pewnie odejdzie. Na tę chwilę:mario11983 pisze: ↑poniedziałek, 28 czerwca 2021, 17:12Myślę, że to już koniec odejść. Czyli napewno potrzebujemy dwóch lewych, prawego i środkowego obrońcy, skrzydłowego.
B - Kuchta, Sapielak
Boczni obrońcy - Szrek, Klimek
ŚO - Kamiński, Żemło, Kostrzycki
Boczni pomocnicy - Mikinić, Janus, Nowak, Kaczka
ŚP - Trojak, Niziołek, Wróbel, Drewniak, Czapliński
N - Piech, Żak, Sluga
Wychodzi, że na pewno 2 bocznych obrońców, jeden środkowy, minimum jeden boczny pomocnik i jeden środkowy pomocnik na zabezpieczenie w przypadku kontuzji (powrót Czajkowskiego?).
#158Jakoś tak wydawało mi się ze go długo nie było, starość…wijamurzyn pisze: ↑poniedziałek, 28 czerwca 2021, 14:52Tabiś zagrał 26 z 34 meczów także nie wiem jak ci wyszło dobre pół sezonu :)maverick pisze: ↑poniedziałek, 28 czerwca 2021, 14:32Masz racje sam Tabis tez przeciez pół sezonu dobre miał z głowy. Zobaczymy jak to się poukłada już dawno nie byłem tak ciekaw ludzi którzy do nas przyjdą.wijamurzyn pisze: ↑poniedziałek, 28 czerwca 2021, 14:20Ale też bez przesady, przecież poza Tabisiem odchodzą rezerwowi albo nawet trybunowi. Ja bym póki co nie panikował.
#161Statsy mocno średnie delikatnie mówiąc ale chłopak bardzo dobrze oceniany w środowisku. Zawsze wymieniany jako niedoceniany zawodnik z mega potencjałem. Może odpali bo papiery na granie ma.icemaneq pisze: ↑wtorek, 29 czerwca 2021, 7:12https://twitter.com/magrygier/status/14 ... 45699?s=19
#162Jak rozumiem przychodzi jako opcja na lewe skrzydło. Podstawowy piłkarz Wigier, które prawie cały sezon spędziły w czołówce 2 ligi, w dodatku piłkarz już z doświadczeniem w 1 lidze. Po takich piłkarzy musimy sięgać.
#163Piotr Żemło kolejne dwa sezony będzie reprezentował barwy Odry Opole! 26-letni obrońca podpisał nowy kontrakt, ważny do 30 czerwca 2023 roku z opcją przedłużenia o kolejny sezon
#164Jakub Szrek zostaje w Odrze Opole! 23-letni obrońca podpisał z naszym klubem dwuletni kontrakt.
#167Weszło tak pisze, podając za "Sportem". Podali jeszcze ze wczoraj testy medyczne przechodzili prawy i lewy obrońca oraz skrzydłowy
#168Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
#169No i spoko,
Pewne info.
Przychodzi Furlepa - robi awans do Ex i zwalniają go jak wcześniej. Proste!
A tak poważnie to jakiś dramat z nim nas się szykuje.
Pewne info.
Przychodzi Furlepa - robi awans do Ex i zwalniają go jak wcześniej. Proste!
A tak poważnie to jakiś dramat z nim nas się szykuje.
#170Tylko za słupa pewnie będzie robił - także bym sie nie przejmował
#171Dlaczego dramat? Przecież wiadomo że Plewnia będzie za wszystko odpowiedzialny.
#172Wróbel z automatycznie przedłużonym kontraktem do 2022. Zastanawiam się dlaczego chłopakowi nie dać kontraktu do 2024 roku i mieć spokój z ewentualnym odejściem za darmo jak z Surzynem.
#173Nie wiem jak jest w tej sytuacji, ale żeby coś dać, to druga strona musi chcieć wziąć ;) W przypadku Surzyna ta druga strona wziąć nie chciała.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
#174Moim zdaniem przedłużanie z Wróblem kontraktu o rok to nieporozumienie. Kontrakt powinien być jak najdłuższy - skoro słyszę że to wielki talent, gra coraz więcej i Odra coraz mocniej wprowadza go do seniorskiej piłki, to doprowadzamy do tego, że w czerwcu 2022 mamy ogranego w 1 lidze 19-latka, który jest wolnym zawodnikiem. Jeżeli klub w niego wierzy, to trzeba dać mu konkretny pieniądz, przedłużyć kontakt o kilka lat. A jeżeli klub nie wierzy lub z drugiej strony nie ma woli przedłużania kontraktu, to wolałbym ogrywać kogoś, na kim da się zarobić w przyszłości...
#175Czekamy na Informację co z Trojakiem.