Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2019/2020. Runda wiosenna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#677Nieporównywalnie lepsze warunki? Z tego co kiedyś mówiłeś LooZ to mamy jeden czołowych budżetów w 1 lidze...
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2019/2020. Runda wiosenna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#678Ale wszystko idzie na marketing 😋
#679Ale bez kominów płacowych.
Odra jest najważniejsza !
#680Zawsze gdy jestes jednym z najlepszych pilkarzy druzyny i zmieniasz klub, to na zasadzie awansu sportowego i laczy sie to z duza podwyzka. W Odrze moga dostac pewna podwyzke, raczej minimalna i to tylko jak konczy sie kontrakt, ale nie na takim poziomie jak po zmianie klubu. Normalka, szkoda mi ich bedzie.
#681A swoją drogą ile taki Piech może dostawać u nas?
#682Poczekajmy ze spekulacjami jeszcze jeden mecz. A potem niech Zarzad walczy o najlepszych. Przykladowo Piech powinien dostac duza podwyzke, bo zasluguje na nia.
Obok Janusa to takie serce zespolu. Fajny sklad mielismy, male uzupelnienia i mozna bylo walczyc o cos wiecej w przyszlym roku.
Obok Janusa to takie serce zespolu. Fajny sklad mielismy, male uzupelnienia i mozna bylo walczyc o cos wiecej w przyszlym roku.
#683Żeby Trojak nie zrobił takiego interesu jak Habusta😂
#684Przyjdzie Czajkowski, po kontuzji wróci Fedotow. Jeszcze jeden środkowy pomocnik będzie potrzebny
#685Czajkowski to 6, w miejsce Trojaka?
#687No to przydałby się jeszcze jeden taki piłkarz, bo Nizioł, Bonecki, Fedotov to zawodnicy bardziej ofensywni.
#688Trojaka mi nie szkoda, Janasika bardzo. Jeśli Niziołek wróci do formy i Fedotov się wyleczy to z Czajkowskim środek będzie zabezpieczony. Największą dziura będzie jeśli Piecha zabraknie, nie możemy sobie pozwolić na taką mizerię w z przodu jaka była bez niego.
#689Nowy sezon zaczyna się 29 sierpnia? Bo nigdzie nie mogę znaleźć info
#690Takwijamurzyn pisze: ↑wtorek, 21 lipca 2020, 19:09Nowy sezon zaczyna się 29 sierpnia? Bo nigdzie nie mogę znaleźć info
#691Bełchatów podobno z licencją.
#692Ujemne punkty na nowy sezon?
#693Nic nie wiadomo dokładnie, jutro oficjalne info
#695Dajcie jakieś twitterowe konta które podają jakieś informacje transferowe, mam Grygierczyka i Janexa
#696Przezes Korony poleciał do Niemiec szukać właściciela klubu. Bareja by tego nie wymyślił.
#697Wyciąganie z Odry grajkow do ekstraklasy rozumiem - ale osłabienie się na rzecz ligowego rywala nie bardzo miesci mi się w głowie.
#698A mieści ci się w głowie ta sama praca w teoretycznie lepszym klubie, tylko za znacznie większe pieniądze?
#699A ja nie rozumiem przepłacania za piłkarzy niewyróżniających się ponad poziom ligowy. Tychy dają 2-3x więcej? Jak chce, to niech idzie. Mocny dylemat miałbym za to przy Piechu, na jego usługi też jest zainteresowanie z innych klubów (Ekstraklasy), ale on, i to zdanie dziennikarzy śledzących 1 ligę, to top3, jeśli nie najlepszy napastnik 1 ligi w tej rundzie. Z tego co wiem, to Zarząd robi wszystko, żeby go zatrzymać, choć pewnie wybierze klub z wyższej ligi.
O transferach jeszcze przyjdzie czas napisać po sezonie, niemniej pamiętajcie, że nie ma ludzi niezastąpionych. Będę życzył powodzenia Czyżykowi i (tu mniej ze względu na klub) Janasikowi, bo to naturalna kolej ich piłkarskiego rozwoju i po prostu zasługują na te szanse. Ale wiem też, że to nie indywidualności a kolektyw jest siła taktyki trenera Brehmera i wierzę, że znalezione zastępstwa będą godne.
O transferach jeszcze przyjdzie czas napisać po sezonie, niemniej pamiętajcie, że nie ma ludzi niezastąpionych. Będę życzył powodzenia Czyżykowi i (tu mniej ze względu na klub) Janasikowi, bo to naturalna kolej ich piłkarskiego rozwoju i po prostu zasługują na te szanse. Ale wiem też, że to nie indywidualności a kolektyw jest siła taktyki trenera Brehmera i wierzę, że znalezione zastępstwa będą godne.
#700Tychy lepszym klubem? To chyba pomyliłeś fora. Maja ładny stadion, ale w czym niby Tychy są lepsze jako klub?wijamurzyn pisze: ↑środa, 22 lipca 2020, 11:49A mieści ci się w głowie ta sama praca w teoretycznie lepszym klubie, tylko za znacznie większe pieniądze?
Jeżeli płaca 2 czy 3 razy więcej, to niech idzie.