autor: sokrates
W pełni się zgadzam z opinią, że koszulki meczowe są za drogie. Doskonale zdaje sobie sprawę, że ceny "meczówek " są absurdalnie wysokie w ogóle. Jednak osobiście uważam, że skoro jesteśmy w czarnej dupie marketingowo, chcemy przyciągnąć rzesze nowych kibiców, to oficjalne gadzety powinny być w cenach zachęcających do kupna. Niech ten nowy kibic przyczyni się do promocji klubu, poprzez samo posiadanie i noszenie na codzień przykładowej koszulki. Może, dzięki temu jego kumpel, który się wachał przyjdzie na mecz i też coś kupi. Nie mówię, że klub ma sprzedawać gadzety po kosztach, to nie o to chodzi. Zyski z gadzetów i tak nie są ważną częścią budżetu, więc niech będą dostępne dla wszystkich. To też jest jakaś forma promocji marki Odra Opole. Moj znajomy kibic Pogoni Szczecin złapał się za głowe jak sprawdził po ile chodzą nasze meczówki. Oni grają w koszulkach nike i cenowo stoją podobnie do naszych. Chyba, że nie ma możliwości sprzedawania taniej , ze względu na umowe z producentem? Moim zdaniem koszulki są mega brzydkie i drogie. Niedzielny kibic prędzej kupi koszulkę Odry za 170 zł gdy będzie miała znaczek np. nike, adidasa czy pumy a nie Jomy. Na rynku jest tyle firm, że spokojnie można wybrać taką gdzie meczówka bedzie kosztowała np 120 zł. Sam chciałem kupić synom mojej siostry koszulki Odry ale 150zł za dziecięcą odstrasza mnie na starcie.