https://youtu.be/qbOIagNYhjA
Nowy materiał z meczu CLJ, gdzie ciągle próbujemy nowych rzeczy (i nie jest idealnie, wiemy). Czas nie pozwolił na więcej, bo już gotowe są praktycznie dwa następne filmy:
Typowe "kulisy wyjazdu" na wzór najlepszych piłkarskich telewizji w Polsce, ale do ideału nam oczywiście nadal bardzo daleko (trochę potrwa, zanim Mateusz odpowiedzialny za OdraTV przywyknie do piłkarzy, a piłkarze do tego, że są ciągle nagrywani).
Potem czeka nas jeszcze materiał z sesji foto.
W planach m.in. odwiedzenie OKB Odra Opole i drużyny futsalowej.
Re: OdraTV
#4Pojawiły się bardzo fajne kulisy z Niepołomic, apeluję o jeszcze więcej luźnych rozmów z piłkarzami jak ta z Żaglem przy stawku (choć rozumiem, że potrzeba czasu aż piłkarze 'kupią' kręcącego) i większe wykorzystanie Wodeckiego. Wiadomo, że nie od razu będzie u nas poziom KoronyTV, ale w dobrym kierunku to zmierza. ;)
#5Przede wszystkim muszą się piłkarze dobrze poznać i polubić z prowadzącym, a będzie bardzo dobrze :)
Odra jest najważniejsza !
#8Fajnie by było gdyby tak jak raków robi. Godzina po meczu a na yt wywiady z piłkarzami, konferencja po meczu
#9A mamy może takie możliwości techniczne by konferencję robić live na Facebook bądź Youtube?
#10Można, ale nie wiem czy jest tym jakieś wielkie zainteresowanie.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
#12Narazie dajcie sobie spokój z livestreamami na fb, bo to tylko strata nerwów i czasu, lepiej nagrać konferencję i zaraz wrzucić do neta. Co do kanału...znak wodny "ODRA TV" w rogu jest fajną opcją, ale nie wiem czy aż tak bardzo konieczną.
#13Kto by ogladał konferencję live pol godziny po meczu, jak wtedy wszyscy wtedy albo piją piwo, albo wracają do domu. Niektórych to juz fantazja ponosi.
Odra jest najważniejsza !
#14No ja bym ogladal ;)zielu pisze:Kto by ogladał konferencję live pol godziny po meczu, jak wtedy wszyscy wtedy albo piją piwo, albo wracają do domu. Niektórych to juz fantazja ponosi.
Ale wystarczy jak potem bedzie na you tub
#15https://youtu.be/NCcmwHtyeI8
Bardzo fajny materiał wyszedł, Filip Żagiel faktycznie wyrasta na gwiazdę OdraTV ;)
A już niedługo materiał z sesji foto.
Bardzo fajny materiał wyszedł, Filip Żagiel faktycznie wyrasta na gwiazdę OdraTV ;)
A już niedługo materiał z sesji foto.
#17Co wy macie z tą konferencją ;) Macie na stronie Rakowa ;) No ale jak chcecie, to będziemy wrzucać i konferencje.
Bramki z meczu nie szybciej niż 36h, chociaż czasem się ktoś zapomni.
Bramki z meczu nie szybciej niż 36h, chociaż czasem się ktoś zapomni.
#19Jakieś przemyslenia po pół roku działania? ;)
#20Z każdym filmem jest lepiej, widać ogromny progres. Z filmu na film widać że zarówno realizator, zawodnicy i sztab "obywają" się z kamerą i co raz swobodniej się czują w jej obecności.
Na ostatnim filmie, tj. pierwszym z serii pogadajmy zauważyłem kilka niedoróbek wynikających najprawdopodobniej z braku doświadczenia i ograniczeń technicznych
1) po prawej stronie od Mateusza na podłokietniku kanapy leży i "razi po oczach" odłożony smartfon
2) na ujęciach z przybliżeniem Marka Duraja był rozjechany głos w stosunku do obrazu (nie sprawdzałem na innym urządzeniu więc może to być problem występujący tylko u mnie)
3) moim zdaniem w tego typu realizacjach (rozmowy w formie wywiadu na kanapie, przy stole itp.) dużo lepiej by się sprawdziły i wyglądały małe mikrofony przyczepione do ubrań rozmówców zamiast trzymanego w ręce wielkiego z kostką. Ruch tego mikrofonu rozprasza widza i przeszkadza w odbiorze rozmowy. Nie wiem czy jest szansa na zakup takich mikrofonów i nie mam pojęcia jaki jest ich koszt. Jak jest to nie możliwe to można by spróbować postawić go na stoliku na małym statywie.
4) przy tej realizacji, jak i zresztą przy wszystkich innych, fajnie by było posiadać ujęcia z dwóch kamer( wiem Koszty zakupu), dało by to więcej możliwości montażowych. Przy realizacjach materiałów meczowych , pokusił bym się aby nakręcić i wykorzystać materiał "z życia trybun". Po głowie chodzi mi pomysł aby na ogrodzeniu umieścić kamerę szerokokątną (np. go pro) która będzie skierowana na trybuny. i będzie ukazywała reakcję kibiców.
Może warto by było spróbować załatwić Mateuszowi jakiś króciutki "staż" u zawodowego operatora (może w opolskim TVP) lub w jakim studiu fotograficznym które realizuje produkcje video. Na pewno by na tym nie stracił.
Reasumując...
Było chu..wo, bo nic nie było,
jest lepiej, bo już coś jest,
będzie zajeb....e, bo z każdą realizacją jest duży postęp.
Wykonaliście kawał dobrej nikomu nie potrzebnej roboty ;)
Oby tak dalej!!!
Na ostatnim filmie, tj. pierwszym z serii pogadajmy zauważyłem kilka niedoróbek wynikających najprawdopodobniej z braku doświadczenia i ograniczeń technicznych
1) po prawej stronie od Mateusza na podłokietniku kanapy leży i "razi po oczach" odłożony smartfon
2) na ujęciach z przybliżeniem Marka Duraja był rozjechany głos w stosunku do obrazu (nie sprawdzałem na innym urządzeniu więc może to być problem występujący tylko u mnie)
3) moim zdaniem w tego typu realizacjach (rozmowy w formie wywiadu na kanapie, przy stole itp.) dużo lepiej by się sprawdziły i wyglądały małe mikrofony przyczepione do ubrań rozmówców zamiast trzymanego w ręce wielkiego z kostką. Ruch tego mikrofonu rozprasza widza i przeszkadza w odbiorze rozmowy. Nie wiem czy jest szansa na zakup takich mikrofonów i nie mam pojęcia jaki jest ich koszt. Jak jest to nie możliwe to można by spróbować postawić go na stoliku na małym statywie.
4) przy tej realizacji, jak i zresztą przy wszystkich innych, fajnie by było posiadać ujęcia z dwóch kamer( wiem Koszty zakupu), dało by to więcej możliwości montażowych. Przy realizacjach materiałów meczowych , pokusił bym się aby nakręcić i wykorzystać materiał "z życia trybun". Po głowie chodzi mi pomysł aby na ogrodzeniu umieścić kamerę szerokokątną (np. go pro) która będzie skierowana na trybuny. i będzie ukazywała reakcję kibiców.
Może warto by było spróbować załatwić Mateuszowi jakiś króciutki "staż" u zawodowego operatora (może w opolskim TVP) lub w jakim studiu fotograficznym które realizuje produkcje video. Na pewno by na tym nie stracił.
Reasumując...
Było chu..wo, bo nic nie było,
jest lepiej, bo już coś jest,
będzie zajeb....e, bo z każdą realizacją jest duży postęp.
Wykonaliście kawał dobrej nikomu nie potrzebnej roboty ;)
Oby tak dalej!!!
#211. Ups.
2. Był, problem przy montażu.
3. Dzisiaj dotarły nowe mikrofony ;)
4. Marzy się nam, ale na razie dużo innych wydatków.
Dzięki :)
2. Był, problem przy montażu.
3. Dzisiaj dotarły nowe mikrofony ;)
4. Marzy się nam, ale na razie dużo innych wydatków.
Dzięki :)
#22Już wspominałem pare razy że brakuje mi krótkiego intra przed każdym filmem, no i oczywiście brakuje ujęć z meczu/ z trybun podczas kulis.
#23Jest dobrze. Widać też mega postęp u naszych aktorów, jest więcej luzu. Nie wspominając już o osobach, które w ogóle dobrze się odnajdują przed kamerą (Tobi, Wodecki, Żagiel).
Podpisuję się też pod powyższymi uwagami co można by było zrobić lepiej. Od siebie dorzucę tylko jedną - kulisy jak dla mnie mogłyby być krótsze. Tzn. ja wolałbym bardziej dynamiczny filmik 5-minutowy niż 10 minut z dłużyznami. Z jednego meczu wyjdą dłuższe kulisy, z innego krótsze, ale moim zdaniem nie ma co się bać cięcia jeżeli nie ma co pokazać.
Podpisuję się też pod powyższymi uwagami co można by było zrobić lepiej. Od siebie dorzucę tylko jedną - kulisy jak dla mnie mogłyby być krótsze. Tzn. ja wolałbym bardziej dynamiczny filmik 5-minutowy niż 10 minut z dłużyznami. Z jednego meczu wyjdą dłuższe kulisy, z innego krótsze, ale moim zdaniem nie ma co się bać cięcia jeżeli nie ma co pokazać.