Re: 1. kolejka: Polonia Łaziska - Odra Opole (śr. 24.09.14)

gratulacje dla drużyny i sztabu szkoleniowego.potwierdza się to co pisałem wczesniej że nasza odra to w tej chwili drużyna bardzo ofensywna!bez kalkulacji atakująca od pierwszej minuty wygrywa.oparta na wielu ofensywnych zawodnikach jest w stanie zdominować każdego przeciwnika w tej lidze..szkoda głupio straconych bramek w koncówkach[ruch,polonia]ale lepiej wygrać 3-2 tak jak z rekorem niz zremisować 0-0 tak jak ze sworą.atak jest najlepwszą obroną!!!!!

Re: 1. kolejka: Polonia Łaziska - Odra Opole (śr. 24.09.14)

Myślę, że sporo zasługi w tej dobrej postawie Odry jest gra Janusza Gancarczyka. Przyszedł do zespołu w ostatniej chwili, trochę przypadkowo, a teraz robi sporą różnicę i podnosi poziom gry całej drużyny. Strzela kluczowe bramki. Mają inni zawodnicy od kogo się uczyć. To jest jakaś wskazówka jak dobierać zawodników, aby grać w wyższych ligach.
A jak grać jeszcze lepiej i wygrać tą ligę ? Oglądałem ostatnio grę Polonii Bytom. Widać, że bardzo duży nacisk kładą na dokładność podań. Nie biegają zbyt wiele, nawet czasami grają na "stojąco", ale mam wrażenie, że dokładność podania to dla nich priorytet. Przykład gry Polonii Bytom z naszym następnym przeciwnikiem Małąpanwią możecie zobaczyć tu https://www.youtube.com/watch?v=Ks7HLbytzJM