Nasz dzisiejszy sparing ogólnie na plus. Przeciwnik nie był co prawda zbyt wymagający, ale momentami grożny ( trzeba u nas pochwalić całą defensywę}w napadzie Dawid Jarka to chyba najlepszy zakup tej zimy{waleczny bojowy , nie "odpuszcza " żadnej piłki} na plus Bonziul , waleczny Giel w pomocy...Moim zdaniem klaruje nam się solidny zespół i wierzę że damy radę się utrzymać, choć nie zapominajmy że przeciwnicy na pewno też "się zbroją"
W Śląsku wyróżnił się "Kudłaty", ci co byli wiedzą czym.
Re: sparingi w przerwie zimowej 2013/14
#273 nazwiska na pozycji napastnika jak to pięknie wygląda:......Piotr Bondziul, Marcin Kocur, Dawid Jarka
#28Dokładnie, nie pamiętam kiedy ostatnio mieliśmy tylu napastników w drużynie.
Odra jest najważniejsza !
#29To ja jeszcze poproszę, żeby wychodzili w podstawowym składzie wszyscy trzej ;)
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
#30\LooZ^ pisze:To ja jeszcze poproszę, żeby wychodzili w podstawowym składzie wszyscy trzej ;)
Obawiam się, że nie jest to możliwe, gramy bowiem systemem 4-4-2. 4-3-3 gra ekipa Tomka Piwowarczyka.
#31No, na chwilę obecną w ataku mamy bogactwo, jakiego chyba nigdy nie mieliśmy (oczywiście pomijając siłę ligi w której gramy...). Kocur przychodził do nas wręcz jako gwiazda, a teraz będzie się musiał nieźle napocić, żeby mieć miejsce w składzie. Tak właśnie powinno być, nawet jak ktoś wypadnie przez kontuzję czy kartki, mamy bardzo wartościowych zmienników. Ryzyko dostrzegam w tym momencie głównie w bramce, bo nie mam przekonania, że Primel jest aż tak ogromnym wzmocnieniem. No i jeszcze sensowny skrzydłowy. Nie ma się na razie co napalać, ale gdyby taki skład był tworzony przed sezonem, pomyślałbym że celujemy w awans.
#32Kto wie jak na to patrzy Nemec. Moze chce tym skladem utrzymac lige, a potem, gdy juz beda perfekt zgrani ( razem nie grali o punkty ), po retuszowej kosmetyce beda atakowac 1 lige juz w nowym sezonie. Jeszcze tak daleka I trudna droga do sukcesu ( utrzymanie ) a juz mi sie lepiej robi na sercu.zebro pisze:No, na chwilę obecną w ataku mamy bogactwo, jakiego chyba nigdy nie mieliśmy (oczywiście pomijając siłę ligi w której gramy...). Kocur przychodził do nas wręcz jako gwiazda, a teraz będzie się musiał nieźle napocić, żeby mieć miejsce w składzie. Tak właśnie powinno być, nawet jak ktoś wypadnie przez kontuzję czy kartki, mamy bardzo wartościowych zmienników. Ryzyko dostrzegam w tym momencie głównie w bramce, bo nie mam przekonania, że Primel jest aż tak ogromnym wzmocnieniem. No i jeszcze sensowny skrzydłowy. Nie ma się na razie co napalać, ale gdyby taki skład był tworzony przed sezonem, pomyślałbym że celujemy w awans.
#33To napisze trochę inaczej - jeżeli się utrzymamy, to znaczy że to jest też skład na atakowanie awansu. Bo żeby być bezpiecznym musimy zdobyć na pewno ponad 30 punktów (pewnie coś koło 33?) w 17 kolejkach. Mniej więcej tyle po 17 kolejkach miały Górnik Wałbrzych i Warta Poznań, a mniej miała np. Bytovia. To pokazuje, jak ciężka będzie wiosna.
#35W sparingach od zwyciestwa do zwyciestwa ......oby tak w lidze
osobiście mocno w to wierzę
osobiście mocno w to wierzę
#36Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej strony to efektów z tych wygranych się trochę obawiam. Przed rozpoczęciem sezonu w II lidze, też brylowaliśmy w Pucharze Polski, a w lidze już nie było tak różowo. Przegrane po 0:4. Może jakiś mocniejszy sparing partner by Odrę przetestował. Taki który, np w I lidze strzela sporo bramek.
#37To prawda, że przydałby się jeszcze jakiś solidniejszy sparingpartner - jestem ciekaw jak teraz poradziłaby sobie Odra z I-ligowym średniakiem, kiedy obie drużyny już finiszują z przygotowaniami.
#38Za nami ostatni sparing czyli można by powiedzieć ' proba generalna ' przed sezonem.Ocena {zaznaczam moja subiektywna} ogólnie na plus choć były zaskakująco słabe i chaotyczne momenty. Wynik mówi sam za siebie choć sędzia nie uznał praiwdłowo zdobytej bramki dla gosci dopatrując sie spalonego.Generalnie Odra przewazała zwłaszcza w drugiej połowie a na pewno stworzyła więcej okazji do zdobycia bramek, choć przeciwnik wcale nie jest słabeuszem. W mojej ocenie zespół jest solidnie przygotowany do walki o punkty i przy odrobinie szczęścia powinniśmy utrzymać się w lidze.
#39Wszedłem sobie na stronę naszego ostatniego przeciwnika, i piszą, że to oni na tle drugoligowca wyglądali bardzo dobrze poruszali się po boisku szybciej i sprawniej. Podkreślają także, że nie widać było że to Odra gra w II lidze...
szkoda, że nie testowaliśmy się z kimś mocniejszym na koniec tak jak ktoś tu już wcześniej pisał,
inne drużyny też się wzmacniają, patrząc na najbliższego rywala...bramkarz z przeszłością ekstraklasową,
DLATEGO PEŁNA KONCENTRACJA i punkty będzie trzeba tą wiosną wyszarpywać rywalom...nawet jak Nam się mecz nie będzie układać..
TYLKO ODRA
szkoda, że nie testowaliśmy się z kimś mocniejszym na koniec tak jak ktoś tu już wcześniej pisał,
inne drużyny też się wzmacniają, patrząc na najbliższego rywala...bramkarz z przeszłością ekstraklasową,
DLATEGO PEŁNA KONCENTRACJA i punkty będzie trzeba tą wiosną wyszarpywać rywalom...nawet jak Nam się mecz nie będzie układać..
TYLKO ODRA
#40Co do sprawnosci i szybkosci pilkarzy raczej jestem spokojny. Trener sam to zauwazyl i wyjasnil, ze pilkarze jeszcze sa troszeczke przemeczeni po ladowaniu akumulatorow. Obawiam sie czegos innego, mianowicie w zadnym meczu Nasi nie gonili wyniku, a to wlasnie bylo zmora zespolu. Gdy tracilismy brame lub dwie praktycznie bylo po meczu i nie bylo juz co ogladac. Liczylem na to, ze grajac z druzynami drugiej ligi, damy im cos wlozyc ( slabszym skladem rozpoczynajac ), a potem miala nastapic walka o zmiane niekorzystnego rezultatu. Teraz nie jestem madrzejszy ani o jote. Wiec, niech nasi zawsze strzelaja pierwsi i dowiaza wynik do konca. Kondycha ma byc na stodwa.drogba pisze:Wszedłem sobie na stronę naszego ostatniego przeciwnika, i piszą, że to oni na tle drugoligowca wyglądali bardzo dobrze poruszali się po boisku szybciej i sprawniej. Podkreślają także, że nie widać było że to Odra gra w II lidze...
TYLKO ODRA
#41Goniliśmy w Otmuchowie, i dogoniliśmy :)snajper pisze:Co do sprawnosci i szybkosci pilkarzy raczej jestem spokojny. Trener sam to zauwazyl i wyjasnil, ze pilkarze jeszcze sa troszeczke przemeczeni po ladowaniu akumulatorow. Obawiam sie czegos innego, mianowicie w zadnym meczu Nasi nie gonili wyniku, a to wlasnie bylo zmora zespolu. Gdy tracilismy brame lub dwie praktycznie bylo po meczu i nie bylo juz co ogladac. Liczylem na to, ze grajac z druzynami drugiej ligi, damy im cos wlozyc ( slabszym skladem rozpoczynajac ), a potem miala nastapic walka o zmiane niekorzystnego rezultatu. Teraz nie jestem madrzejszy ani o jote. Wiec, niech nasi zawsze strzelaja pierwsi i dowiaza wynik do konca. Kondycha ma byc na stodwa.drogba pisze:Wszedłem sobie na stronę naszego ostatniego przeciwnika, i piszą, że to oni na tle drugoligowca wyglądali bardzo dobrze poruszali się po boisku szybciej i sprawniej. Podkreślają także, że nie widać było że to Odra gra w II lidze...
TYLKO ODRA
#42O co ten spór??? mamy strzelać trzy bramy na poczatku meczu i nic nie musimy gonić, wywozimy trzy punkty i ... tak trzymać to mój scenariusz.........i nie bedzie pierdolenia co by było gdyby bylo......